preskoči na sadržaj
Vijesti

Poesieabend

Prošlog je petka (2. 12. 2016.) u poslijepodnevnim satima u prostorijama naše škole održan prvi Poesieabend, odnosno njemačka večer poezije.  Ideja je to naše učiteljice njemačkog jezika Jadranke Petrač, koja je odobrena od strane ravnateljice te podržana od ostatka kolektiva.

Na večeri poezije sudjelovali su osim naše škole i OŠ Vidovec, OŠ Trnovec, OŠ Martijanec, OŠ Cestica, OŠ Radovan te OŠ Starše iz susjedne Slovenije. Pozvani su bili učitelji njemačkog jezika da motiviraju učenike svoje škole na pisanje poezije na ovom, iznimno važnom, stranom jeziku na jednu od ovih tema: November, Herbst, Advent, Nikolaus, Weihnachten ili Liebe te u konačnici  odaberu najviše tri pjesme i s tri učenika  dođu u našu školu na čitanje i predstavljanje vlastitih radova. Zainteresiranih učenika je bilo mnogo te je k nama došlo čak njih 19 sa svojih 6 mentora.

Program su osmislili i vodili učenici naše škole Martina Premužić iz 8.b razreda te Leon Kolenko iz 8.a razreda, koji su i aktivno sudjelovali u večeri poezije recitirajući vlastite radove uz Maju Stolnik i Melanie Premužić, također iz 8.b razreda. Martina je večer uveličala svirajući tri skladbe na klaviru.

Osim sudionika, na večeri poezije prisutni su bili i članovi (vodstvo) udruge EKULT (Europski kulturni krug), strana lektorica za njemački jezik Gertrud Rehner-Braisch te ravnateljica škole Rahela Blažević.

Svima njima dopala se atmosfera naše škole, koja je za ovu prigodu osvanula u pravom advenstkom ozračju – mirisi i okusi raznih delicija te blagdansko uređenje interijera uz mlade pjesnike učinili su ovaj prvi i važni Poesieabend veličanstvenim. Dijelić atmosfere s ove prve večeri poezije može se vidjeti u fotogaleriji. Dok će radovi učenika biti uskoro objedinjeni u jedan zbornik, koji će također biti dostupan i vidljiv svima zainteresiranima na stranici škole.

Učiteljica njemačkog jezika se zahvaljuje svima, koji su nesebično pomogli oko organizacije ove večeri – posebno kuharici Božici Stočko na finim i ukusnim delicijama, voditeljici učeničke zadruge „Hižica“ Vlatki Majcen na suvenirima za goste-mentore te knjižničarki Biljani Jurić na cijelokupnom angažmanu i pripremi poklona za učenike-sudionike. Hvala spomenutim učenicima naše škole na sudjelovanju i ravnateljici Raheli Blažević na podršci ove ideje. Do idućeg Poesieabenda! 

 

Jadranka Petrač

Poesieheft možete pronaći pod "opširnije"!Priloženi dokumenti:
Poesieheft.pdf (729.59 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 7. 12. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju