preskoči na sadržaj
Vijesti

Njemačka jezična diploma DSD (Deutsches Sprachdiplom)

Krajem travnja i početkom svibnja 2017. učenici osmih razreda pristupili su testiranju svog znanja iz njemačkog jezika prema europskim referencama. Na ovaj način učenici dobivaju potvrdu o razini znanja nakon završene osnovne škole, koja bi, ukoliko strani jezik uče od 1. razreda osnovne škole, trebala biti na razini A2. 

Ispit se sastoji od četiri dijela: Hörverstehen (slušanje s razumijevanjem), Leseverstehen (čitanje s razumijevanjem), schriftliche Kompetenz (sastavak na zadanu temu) te  mündliche Kompetenz (usmeno predstavljanje, prezentiranje teme po odabiru uz power point prezentaciju te razgovor s ispitivačem). 

Učenici su dobrovoljno sudjelovali u ovom testiranju, bez prethodne pripreme. Ispitivanju slušanja i čitanja s razumijevanjem pristupilo je 18 učenika osmih razreda iz obje naše škole, od čega je 15 njih postiglo razinu A2 iz dijele slušanja te 16 njih iz dijela čitanja s razumijevanjem. Svi oni dobit će potvrde nadležne institucije (ZfA) za postignutu razinu znanja A2. Troje učenika odlučilo se na testiranje iz svih dijelova testa pa su tako Martina Premužić iz 8.b razreda iz Gornje Voće te Leon Kolenko i Manuel Žunec iz 8.a razreda iz Donje Voće pisani dio ipita - sastavak - imali 8. svibnja, a usmeni dio polagali 17. svibnja. Svo troje učenika je očekivano na A2 razini i iz tih dijelova, tako da će za postignut uspjeh dobiti i certifikat nadležne institucije iz Zagreba. 

Valja napomenuti kako na jezičnoj razini A2 trebaju biti učenici koji strani jezik uče od 1. razreda, dok je ovogodišnja generacija osmaša njemački počela učiti u 4. razredu i njima je to drugi strani jezik. Tim više ovakve rezultate smatramo odličnim uspjehom, ali i potvrdom važnosti njemačkog jezika u našem kraju.

ZfA stoji za "Zentralstelle für Auslandsschulwesen" i središnja je agencija za škole u inozemstvu - škole u kojima se uči njemački jezik. Od ove školske godine i naša je škola na njihovom popisu te tako možemo potpuno besplatno provoditi ovo testiranje i očekivati potporu i u drugim projektima vezanih uz njemački jezik.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jadranka Petrač   datum: 28. 5. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju