preskoči na sadržaj
Vijesti

2. Njemačka večer poezije - DaF Poesieabend

U petak, 8. prosinca 2017. održana je u našoj školi druga po redu Njemačka večer poezije - DaF Poesieabend. 

Uz veliku podršku ravnateljice škole Rahele Blažević, udruge EKULT s predsjednicom Leom Lesar-Dolenc i Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu sa sjedištem u Zagrebu (ZfA) te njihovom izaslanicom i savjetnicom za njemački jezik u Varaždinskoj županiji gospođom Gertrud Rehner-Braisch, kao i drugih kolega u školi, večer je organizirala učiteljica njemačkog jezika. 

Na samom početku večeri svim prisutnima obratila se ravnateljica škole, gđa. Rahela Blažević, prof., a nakon nje i ispred općinskog vijeća gđa. Jadranka Jakopec.

U adventskoj atmosferi učenici sudionici čitali su vlastite pjesmice na njemačkom jeziku ili pjesmice poznatih njemačkih pjesnika. Ukupno su nastupila 34 učenika iz 15 osnovnih škola i to iz OŠ Cestica, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, OŠ Martijanec, OŠ Sv. Ane u Osijeku, OŠ Petrijanec, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Starše iz Slovenije, OŠ Vladimir Nazor Sv. Ilija, OŠ Trnovec, OŠ Vidovec, OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar, IV. OŠ Varaždin, kao i učenici Lana Bolčević i Patrik Žlibar iz naše područne škole u Gornjoj Voći te Lana Stolnik, Benjamin Fotez i Patrick Stanko iz naše matične škole. Večer su svojim nastupom  uveličali Magdalena Banfić, naša bivša učenica i vrlo talentirana i nagrađivana gitaristica, i vokalna skupina Perle, koju čine učiteljice Biljana Jurić, Sandra Ljubljanović, Maja Vočanec, Monika Žugec iz naše škole te Nikolina Lazar iz OŠ Cestica, kojima je to bio debitanski nastup s poznatim  njemačkim božićnim pjesmama A, a, a der Winter ist da, Leise rieselt der Schnee i O Tannenbaum te latinskom verzijom Tihe noći.

U 60 minuta programa čuli smo mnogobrojne stihove na temu Herbst, Liebe, Winter i Weihnachten (jesen, ljubav, zima i Božić), a program su vodile učenice 8.a razreda Valentina Knajir, Ivana Kolačko i Laura Zelić. Učionica u kojoj je održan program bila je prigodno ukrašena i u njoj je postavljena izložba slika naše talentirane učenice Semmy Kuserbanj Debeljak iz 7.a razreda. Ona je za ovu prigodu pokazala slike zimske tematike.

Po završetku programa, družili smo se i častili u predivnom ambijentu naše škole, odnosno u učionici koju su prigodno dekorirale učiteljice Učeničke zadruge Vlatka Majcen, Zdenka Godinić i knjižničarka Biljana Jurić. A za ukusne slane i slatke zalogaje pobrinula se kuharica naše škole i nekoliko učiteljica.

Povratne informacije koje stižu od svih sudionika Poesieabenda su pozitivne. Pohvaljeni smo za ideju, uređenje, gostoprimstvo i program večeri. A naša škola je, kako kažu, jedna od rijetkih u kojoj vlada ovakva prisna, intimna i blagdanska atmosfera. A nama je to dovoljan razlog da se vidimo i iduće godine, u isto vrijeme na istom mjestu! 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jadranka Petrač   datum: 10. 12. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju