preskoči na sadržaj
Vijesti

ADVENTSKA RADOST U NAŠOJ ŠKOLI

Nedjeljom 3. prosinca ušli smo u mnogima najljepše vrijeme godine – advent ili došašće. Stoga smo i u našim školama u Donjoj i Gornjoj Voći adventski hod prema blagdanu Kristovog rođenja započeli u ponedjeljak, 4. prosinca, molitvom, promišljanjem i blagoslovom adventskih vjenčića. Mjesni župnik, vlč. Marko Zadravec, i ove se godine velikodušno odazvao pozivu ravnateljice da zapali prvu svijeću na školskim adventskim vjenčićima, koji krase hodnik i predvorje matične i područne škole.

Na samom početku ravnateljica škole, prof. Rahela Blažević, uputila je pozdrave župniku, okupljenim učiteljima, suradnicima i učenicima, i sve pozvala na radostan adventski hod, poželjevši da nas vodi i prati svjetlo adventskih svijeća, čiji sjaj i toplina griju naša srca te ih osposobljavaju za mnoga dobra djela. Osobito je topla i upečatljiva bila ravnateljičina želja upućena učenicima da ih adventsko svjetlo prati cijelo djetinjstvo te im uvijek osvjetljava puteve života. Dobrim željama za duhovnom pripravom za Božić pridružio se i mjesni župnik, prisjetivši sve prisutne na osnovne stavke naše vjere: Trojedini Bog koji je jedan u svojoj božanskoj naravi (osobe Oca, Sina i Duha Svetoga imaju jednu, istu božansku bit), i Isus Krist (u jednoj osobi ujedinjene dvije naravi - božanska i ljudska). Naposljetku su učenici Vjeronaučne grupe iz obje naše škole pročitali znakovitu priču o četiri adventske svijeće, te je uz zajedničku molitvu župnik upalio prvu svjećicu. U radosnom žamoru ravnateljica je pomogla to svjetlo adventa prenijeti na svaki vjenčić što su učenici izradili s vjeroučiteljicama, te tako simbolično izraziti naše zajedništvo i bratsku povezanost.

U doista radosnoj i dostojanstvenoj atmosferi započeli smo naše iščekivanje Božića. Dok nam društvo nameće možda i preuranjenu božićnu atmosferu, kao kršćani ne zaboravimo na čar iščekivanja: u iščekivanju su nada i radost koje nas vode putem molitve, duhovnog promišljanja i djela milosrđa sve do betlehemske štalice i božanskog Djeteta, koje umjesto sjaja kraljevskoga dvora bira skromnu štalu, a umjesto bogatstva kraljeva bira siromaštvo životinja i njihovih pastira. Neka nas i u ovom došašću vode nada, mir, radost i ljubav!

                                               Valentina Krizmanić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 21. 12. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju