preskoči na sadržaj
Vijesti

Koncert povodom Valentinova

Centar tradicijske kulture Varaždin u suradnji sa OŠ Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće te Kulturno umjetničkim društvom Donja Voća održao je 14.veljače 2018.  valentinovski koncert u društvenom domu  u Gornjoj Voći.  Ovaj koncert nastavak je aktualnog projekta pod nazivom "Mali čuvari tradicijske baštine" s primarnim ciljem povećanja kompetencije (znanja, vještina, stavova) djece i promicanja kulturne baštine Varaždinske županije, a sve sa naglaskom na lokalnu tradicijsku baštinu.

Na koncertu su se predstavile sve kulturne sekcije centra tradicijske kulture, te KUD Donja Voća. Nazočnima se obratila  predsjednica Petra Golubar koja je zahvalila na gostoprimstvu te ravnateljica škole gđa. Rahela Blažević  koja je zahvalila  gospođi Nevenki Matijačić (školskoj koordinatorici projekta) što  je  školu uključila ,uz gospodina Tibora Buna, u ovaj lijepi projekt te svim njihovim plesačima,pjevačima i sviračima koji su nas počastili ovim prekrasnim trenucima kojima su pokazali bogatstvo narodnih nošnji, glazbenih , plesnih, svadbenih i drugih običaja sjevernijih hrvatskih krajeva.

Nazočni gledatelji oduševljeno su pljeskali izvođačima, a  posebno su ih se dojmili najmlađi u nošnjama koji su s veseljem izvodili narodne igre.

Ravnateljica se ispričala što gosti nisu prigodno počašćeni obzirom da je bio post,ali je zato Učenička zadruga "Hižica"izradila prigodan valentinovski suvenir za sve mlade sudionike programa iz Varaždina.

Također je naglasila da se suradnja nastavlja kroz cijelu školsku godinu do završnog koncerta u svibnju koji će objediniti i naše male plesače, a nadamo se da će učiteljice koje sudjeluju u radionicama pokrenuti i folklornu ili neku drugu sekciju njegovanja baštine u školi iako mi to već radimo kroz redoviti kurikul i  projekte učeničke zadruge.

 

U privitku pod "opširnije" možete pronaći sadržaj koncerta, a u foto-galeriji donosimo više fotografija!Priloženi dokumenti:
Konferansa_valentinovo_voca.docx (195.96 KB)
Document1__-__Compatibility_Mode.docx (13.55 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 16. 2. 2018.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju