preskoči na sadržaj
Vijesti

Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradi naše škole u Donjoj Voći

 

Kako se nastava održava u zgradi škole koja je građena još davne 1959. godine prema standardima koji su tada vrijedili,uočena je potreba cjelovite rekonstrukcije za koju se nikako nisu mogla pronaći sredstva u cijelosti pa je rekonstrukcija provođena kroz niz etapa.

Tako su stari podovi zamijenjeni parketima,rekonstruirane su sanitarne prostorije,kuhinja i blagovaonice,promijenjene električne instalacije,uređena je radionica za majstora izvan zgrade a njegova bivša radionica i cijeli podrumski prostor iskorišten je i saniran u onoj mjeri u kojoj je to bilo moguće i stavljen u funkciju nastavnog,garderobnog,skladišnog i prostora za smještaj dizalice topline,promijenjena je i vanjska stolarija te ugrađena dizalica topline kao potpora sadašnjem sustavu grijanja,uređena informatička učionica i slično.

Sada se škola ponovno prijavila  na poziv koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je  ravnateljici ovih dana uručena Odluka o financiranju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja koja obuhvaća energetsku obnovu zgrade.

Ukupna vrijednost projekta je 2 149 682,50 kn,a odobrena bespovratna sredstva iznose 1 042 373,36 kn.Trenutni energetski razred  školskog objekta je D,a nakon obnove uštede energije će biti  66,54% te će se energetski razred povećati na B.

Opisom planiranog tehničkog rješenja obuhvatit će se sljedeće aktivnosti:

-povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora

-povećanje toplinske zaštite vanjskog zida

-povećanje toplinske zaštite ukopanog zida

-povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru

-poboljšanje vanjske stolarije trećim staklom

-poboljšanje postojećeg sustava grijanja

-ugradnja fotonaponskih modula

Mjere pristupačnosti i još neka druga tehnička rješenja koja nisu prihvaćena kao prihvatljivi troškovi ,ostaju kao obveza financiranja osnivaču-Varaždinskoj županiji.

Škola trenutno priprema natječajnu dokumentaciju kako bi se izvršila javna nabava za ove poslove te kako bi se radovi mogli početi što prije izvoditi.

Veseli nas što je Varaždinska županija kao naš osnivač prepoznala potrebu za obnovom našeg objekta te osigurala sredstva za projektnu dokumentaciju te smo se tako uspjeli među prvima prijaviti za dodjelu sredstava.

Mnoge ustanove javnog sektora nisu uspjele s prijavom a  nama je ovo vrlo značajna potpora koja će doprinjeti poboljšanju uvjeta rada u našim prostorima te estetskom izgledu objekta.

U budućnosti planiramo iskoristiti tavanski prostor kao učionički,prostor za pedagoga,knjižnicu i slično jer su to sadržaji koji bi nam također što prije trebali kao i športska dvorana o kojoj je brigu preuzela općina obzirom da su dvorane potrebne ne samo za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture već za šire potrebe građanstva.

Vjerujemo da će ti projekti biti ostvareni u skorijoj budućnosti.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 19. 3. 2018.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju