preskoči na sadržaj
Vijesti

MEĐUNARODNI ETWINNING PROJEKTI U NAŠOJ ŠKOLI

Već dugi niz godina naša se škola uključuje u međunarodne projekte preko eTwinning portala (https://www.etwinning.net/en/pub/index.htm) . Ove smo se godine uključili u tri projekta različite tematike.

'Share and do' (Podijeli i napravi)

U projektu 'Share and do' sudjeluje 12 učenika koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Engleska grupa koju vodi učiteljica Sandra Ljubljanović te još pet škola iz Španjolske (2 škole), Francuske (1 škola) i Poljske (2 škole). Cilj projekta je osmisliti, napraviti, objasniti i poslati školama partnerima rukotvorine vezane uz određene datume u godini – Halloween (Noć vještica), Božić i Uskrs. Do sada smo napravili strašne straničnike povodom Noći vještica i snimili video s uputama kako se to radi. Video možete pogledati na ovoj poveznici: https://vimeo.com/298895712 .

The secret life of insects in our school gardens (Tajni život kukaca u našem školskom vrtu)

Ovaj projekt je nastavak suradnje s partnerskom školom iz Poljske s kojom je realiziran projekt Sastanak s vodozemcima za koji smo osvojili i Oznaku kvalitete, a zatim i Europsku oznaku kvalitete.

U projektu sudjeluje 15 učenika iz 6.a razreda s voditeljicom projekta učiteljicom Matejom Smiljanec i učiteljicom Sandrom Ljubljanović. Imamo 13 škola partnera iz Poljske, Turske, Malte, Albanije, Makedonije i Portugala. Cilj projekta je upoznati vrste kukcaca u školskom vrtu, osvijestiti njihovu ulogu u prirodi te posaditi biljke koje privlače korisne kukce.

Maths in everyday life (Matematika u svakodnevnom životu)

Ideju za ovaj projekt dala je učiteljica matematike Amila Kačarević koja već prošle godine počela s izvannastavnom aktivnošću Financijska pismenost. Ove godine je tome dodala i izradu predmeta u tehnici 'patchwork' te s Učeničkom zadrugom Hižica osmislila projekt Matematika u svakodnevnom životu. Projektu se priključilo još 14 škola iz Turske, Portugala, Španjolske, Rumunjske, Slovačke, Italije i Makedonije. Cilj projekta je razmjena ideja o primjeni znanja matematike u svakodnevnom životu. U našoj školi u projektu sudjeluje 20 učenika (Finacijska pismenost – 15 učenika iz 6.a razreda; Patchwork – 5 učenika iz 8.a razreda).
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 5. 11. 2018.

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju