preskoči na sadržaj
Vijesti

Terenska nastava Goričan – Ludbreg – Čakovec

26.11.2018. učenici matične i područne škole bili su na terenskoj nastavi u Goričanu – Ludbregu i Čakovcu. U  Goričanu,  u Međimurju, nadomak mađarske granice posjetili  smo bivšeg voćanskog župnika J. Drvoderića ,  koji nas je vrlo srdačno dočekao.  Vlč. Drvoderić upoznao nas je s zanimljivim povijesnim crticama tog mjesta. Istaknuo je, da  je nedavno  obilježena 100. obljetnica „Goričanske republike“, važnog povijesnog događaja za mjesto Goričan i šire. Učenici su s učiteljima razgledali crkvu sv. Leonarda te položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu također bivšeg dugogodišnjeg voćanskog svećenika vlč. P.Majstorovića. Ravnateljica škole  zahvalila je  prigodnim poklonom, a učenike obiju škola   vlč. Drvoderić darivao je  jedinstvenim štalicama koje su ručno izrađene od maslinova drveta izravno u Betlehemu.

Terenska nastava realizirana je i  posjetom  Ludbregu,  razgledavanjem  restauratorskog centra u dvorcu Batthyany. Djelatnost Centra vezana je uz konzervatorske i restauratorske radove za sve  vrste umjetnina. O  povijesnim podacima važnim za dvorac Batthyany  i grad Ludbreg  govorila je djelatnica  Centra. Nakon toga uslijedilo je razgledavanje  kapele sv. Križa u kojoj se 1411. dogodio čudesni događaj  za vrijeme Pretvorbe te dio prostorija u kojima se nalaze pisani povijesni podaci o tom događaju.

Uži centar grada Čakovca i Stari grad Zrinskih učenici su doživjeli prije kazališne predstave. U Centru za kulturu gledali su Bremenske svirače. Poznatu bajku braće Grimm u formi mjuzikla izvela je KD Pinklec. Nakon glazbeno – scenskog prikaza  koji ih je vidno odmorio i oduševio učenici su završili terensku nastavu .Kišne vremenske prilike malo su omele dulji  boravak na otvorenom, ali ne i dobru volju za ovim vidom učenja.

„Naši učenici iznimno lijepo prihvaćaju ovakve oblike učenja izvan standardnog školskog okoliša te se rado odazivaju na izlete, školu u prirodi, školu plivanja i ekskurzije iako to iziskuje od roditelja dodatno osiguranje sredstava obzirom da je škola udaljena od prvih muzeja , kazališta te drugih institucija za terensko učenje.

No, mi budemo i dalje u naš kurikul unosili takve sadržaje jer ih podržavaju i roditelji kao važne oblike učenja“ istaknula je ravnateljica.

                          

                                                                                                                          A.Belcar

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Jurić   datum: 3. 12. 2018.

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?

Korisni linkovi
Origami

Edukativni portal

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju