2018-09-26 11:19:13

Obilježen Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

Varaždinska županija je 2015. godine, na inicijativu svih braniteljskih udruga donijela odluku da 22. rujna, Dan oslobođenja Varaždina, bude i Dan branitelja Varaždinske županije. Pobjeda u varaždinskom ratu je bila neupitna i ključna u materijalnom smislu. O ovoj temi se ne govori dovoljno, stoga već drugu godinu za redom naša škola obilježava taj važan događaj.

Na plakatu postavljenom u hodniku škole, učenici i posjetitelji škole mogli su se upoznati sa kronologijom i važnošću rata u Varaždinu i postrojbama u kojima su sudjelovali branitelji iz Varaždinske županije. Poseban dio plakata posvećen je branitelju Josipu Martanu, pripadniku specijalne policije PU Varaždinske, koji  je položio svoj život za našu domovinu 30. srpnja 1991. godine.

Dan branitelja Varaždinske županije te Dan oslobođenja Grada Varaždina obilježen je i u Varaždinu prigodnom svečanošću na Kapucinskome trgu gdje je bio postavljen Taktičko-tehnički zbor.  Održana je izložba naoružanja i tehnike Hrvatske vojske i policije, a postrojenim predstavnicima varaždinskih ratnih postrojbi sa ratnim zastavama te zastavama udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ali i mnogobrojnim građanima te učenicima osnovnih i srednjih škola obratili su se predstavnici državnih te lokalnih vlasti. Na spomenutoj svečanosti našu  školu predstavljala je ravnateljica, gđa. Rahela Blažević.


Osnovna škola Andrije Kačića Miošića Donja Voća