Učenici matične i područne škole, 4.a i 3.b/4.b razreda su od 8. – 12. 6. 2024. boravili u Banjolu – otok Rab, na terenskoj nastavi. Cilj i svrha terenske nastave je bio upoznavanje zavičaja domovine s naglaskom na primorski zavičaj (prirodne, kulturne i gospodarske) posebnosti. U sklopu boravka realizirani su posjeti; geografskoj točki Vratnik, kuli Nehaj, uvali Zavratnica, posjet Kući rabske torte te razgledavanje povijesne jezgre grada Raba.
Kulturno – povijesnu baštinu grada upoznali su kroz Donju, Srednju i Gornju ulicu te četiri crkve – zvonika koji su prepoznatljiva vizura grada Raba. Nazočili su i pripremi poznate slastice s otoka – Rabske torte te je degustirali. Putovanje i boravak u odmaralištu „Društvo naša djeca“ ostvarena je u suradnji s 4. OŠ iz Varaždina. Nakon obrazovnih sadržaja u petodnevnom boravku na terenskoj nastavi u primorskom kraju slobodno vrijeme iskorišteno je za kupanje i uživanje u moru, druženje te stvaranje novih prijateljstava. Planirani nastavni shodi su u potpunosti ostvareni. Novostečena znanja, zanimljivosti kao i važne podatke
učenici su bilježili ili provjeravali u pripremljenoj radnoj bilježnici koja ostaje kao pisani trag na ovaj školski događaj. Učenike su vodile učiteljice Ankica Belcar i Sandra Ljubljanović.

                                                                           Ankica Belcar        

                               

     

 

Skip to content