7.6. 2024. u OŠ Oroslavlje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja priređena je završna svečanost likovno – literarnog natječaja „Melitino proljeće“. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja, koji je prerastao u međunarodni je; Proljetni trenutak. Želja organizatora bila je da učenici pisanjem ili likovnim stvaralaštvom prikažu trenutak ljepote u prirodi koji vizualno primijete. Emocije i impresije koje se pri tom javljaju, naravno, dugo zadržavamo u dragom sjećanju. Likovnom izložbom odabranih radova je to uvelike potvrđeno.

Na ovogodišnji natječaj „Proljetni trenutak“ pristiglo je 788 likovnih radova iz 123 škole Republike Hrvatske. Na natječaj su pristigli i radovi učenika Malte, Slovenije, Poljske i Srbije. Prema prosudbi Povjerenstvo za likovni izraz odabrano je 80 likovnih radova koji su se mogli razgledati na istoimenoj izložbi.

Učenica Emily Premužić, 8.r ostvarila je zapažen uspjeh. Njezin likovni rad Ljepota zalaska sunca, je među 16 radova koji su ujedno i nagrađeni po različitim kategorijama. Mentorica je Ankica Belcar. Svi nagrađeni likovno- literarni radovi objavljeni su u tiskanom zborniku „Proljetni trenutak“ . Prema odluci organizatora, nagrađeni radovi tiskani su na platnene vrećice. Svakako valja primijetiti i ovu posebnu gestu.
Likovna izložba postavljena je u školskom parku na otvorenom kao i cjelokupna organizacija svečanosti. Čestitke na postignutom uspjehu.

                                                                          

             

 

Skip to content