U sklopu projekta sCOOLFOOD, osmišljenog s ciljem podizanja svijesti o važnosti održivih navika, 6. lipnja 2024. godine organizirane su dvije edukativne radionice za učenike 7.a razreda. Radionice su obuhvatile teme održive prehrane i komunikacije, pružajući sveobuhvatno iskustvo učenicima.

Prva radionica, koju je vodila stručnjakinja za prehranu Željka Fordren Jambrešić fokusirala se na promicanje zdravih prehrambenih navika. Učenici su kroz interaktivne aktivnosti naučili sastaviti uravnoteženi doručak koristeći nutritivne sastojke poput lješnjaka, badema, grožđica, datulja, cimeta i rižinog slada u kombinaciji sa zobenim pahuljicama i sjemenkama namočenim u biljnim napitcima, promovirajući raznolikost i kvalitetu hrane.

  

Drugu radionicu, usmjerenu na održive navike u komunikaciji, vodila je komunikacijska stručnjakinja Tamara Dabić Kempf. Učenici su u grupama izrađivali plakate na teme vezane uz održivu prehranu i komunikaciju. Ova kreativna aktivnost potaknula je njihovo kritičko razmišljanje i suradnju, istodobno jačajući vještine prezentacije i izražavanja.

Na kraju radionice, grupe su predstavile svoje radove pred ostalim sudionicima, demonstrirajući stečena znanja. Kao nagradu za svoj trud, učenici su primili ekološki prihvatljive kekse, hrvatski eko proizvod, čime se dodatno istaknula važnost održivih izbora.

  

Projekt sCOOLFOOD educira mlade o važnosti održivosti u svakodnevnom životu. Kroz ovakve radionice, učenici razvijaju svijest o utjecaju svojih navika na okoliš i društvo, čineći prvi korak prema izgradnji održivije budućnosti.

Sandra Ljubljanović

Skip to content