U sklopu projekta sCOOLFOOD, učenici 7.a razreda s učiteljicama Sandrom Ljubljanović i Matejom Smiljanec proveli su nezaboravan dan na recikliranom imanju ZMAG, gdje su sudjelovali u raznim edukativnim radionicama i aktivnostima.

Posjet je započeo radionicom u kojoj su učenici u grupama raspravljali o zdravoj i ekološkoj hrani. Naučili su važnost odabira organskih proizvoda i smanjenja otpada kroz recikliranje i kompostiranje. Sljedeća aktivnost bila je igra slaganja zdravog menija, gdje su učenici, kroz zabavu, učili o balansiranju obroka i važnosti različitih nutritivnih elemenata. Nakon igre, izradili su domaći sladoled te naučili kako napraviti zdrav i ukusan desert koristeći prirodne sastojke.

Posebno su uživali u razgledu imanja, gdje su imali priliku vidjeti kako funkcioniraju zgrade napravljene od recikliranih materijala i kako se održava ekološki vrt bez upotrebe pesticide i kemikalija.

Tijekom razgleda susreli su se s mnogim recikliranim predmetima i naučili kako se stari predmeti mogu prenamijeniti i ponovno koristiti. Ovaj dio posjeta naglasio je važnost recikliranja i održivosti.

Nakon obilaska, učenici su uživali u finom ručku i desertu. Dan su završili igrom i druženjem u prekrasnoj prirodi, uživajući u slobodnom vremenu na otvorenom.

Posjet ZMAG-u ostavio je snažan dojam na učenike, potičući ih da razmisle o važnosti očuvanja prirode i održivog načina života. Vratili su se kući bogatiji za nova znanja i inspiraciju za primjenu ekoloških principa u svom svakodnevnom životu.

 

Skip to content